fbpx
Etykieta czy Karta produktu – a może oba?

Etykieta czy Karta produktu – a może oba?

Prowadzisz kuchnię domową, pracownię – jesteś producentem. A producent ma przed sobą wiele obowiązków. Jednym z nich jest odpowiednie opisanie, w naszym wypadku słodkości, za pomocą kart produktów lub/i etykiet. Robiąc zakupy, w sumie już chyba większość z nas czyta...

czytaj dalej
Wydruki cukrowe

Wydruki cukrowe

Dzisiejszy wpis blogowy został podzielony na dwie części.  W pierwszej opowiem o swoich doświadczeniach z drukarką spożywczą, z wydrukami i programem, na którym pracuję. W drugiej części ekspertka Biznesu na Słodko, Kasia Wojtowicz, opowie o tym jak na wydruki,...

czytaj dalej
Kontrole z Sanepidu

Kontrole z Sanepidu

Nikt chyba nie lubi, gdy patrzy mu się na ręce i kiedy ktoś dopytuje: co i jak? I musi poznać odpowiedź na każde swoje pytanie: dlaczego? Po co? I kiedy? I od kogo? A w czym? A gdzie? A w jaki sposób? ALE… Każdy producent żywności, nie tylko kuchnie domowe i pracownie...

czytaj dalej
Czy muszę mieć dwie lodówki w kuchni domowej?

Czy muszę mieć dwie lodówki w kuchni domowej?

Czy zdarzyło Ci się słyszeć, że biznes cukierniczy prowadzony jako kuchnia domowa  musi mieć dwie lodówki? Bo przecież jest to wymagane. Mi się zdarzyło. I to co najmniej kilka razy.  Czasem nawet w bardzo poważnych sytuacjach.  Dobrze, że w każdej z nich mogłam...

czytaj dalej